Delavnica animacije za otroke in mlade
Pridružite se nam na delavnicah animacije za otroke in mlade od 10. do 17. leta starosti. Skupaj bomo v treh dneh ustvarili kratke animacije z stop-motion animacijsko tehniko animacija plastelina.

ANIMIRANI POČITNIŠKI REELSI

Kdaj: 1. - 3. julij 2024, od 11. 00 – 14. 00 ure
Kje: Parohijski dom SPC, Prešernova cesta 35, Ljubljana
Kdo: Otroci in mladi od 10. do 17. leta starosti
Mentorji: Delavnico bodo vodili mentorji Studio DOM animacije
Delavnica je brezplačna.

PRIJAVE zbiramo preko spletne PRIJAVNICE

Za delavnico potrebujete le mobilni telefon.
Prijava na delavnico je obvezna. Lahko se prijavite najkasneje do 27. junija 2024. Starši morajo ob prihodu izpolniti dovoljenje za fotografiranje otrok in uporabo končnega izdelka.

Kaj je pravzaprav animacija? Animacija je tehnika oživljanja vsega, kar se lahko premika in kar je mogoče posneti sličico za sličico. Animiramo lahko predmete, kolažni papir, lutke, risbe ali računalniške modele. Animacija je iluzija gibanja. Animacija plastelina temelji na uporabi plastelina, s katerim izdelamo like in scene, s pomočjo tehnike stop motion pa ustvarimo iluzijo gibanja. Plastelin je primeren za začetnike, saj ga lahko enostavno pregibamo in mu spreminjamo obliko.

Delavnica animacije za otroke in mlade ob 170. obletnici rojstva svetovno znanega znanstvenika Mihajla Pupina v sklopu projekta Mihajlo Pupin in otroci Slovenije, ki ga finančno podpira nekdanji izjemni košarkar ter dolgoletni kapetan slovenske reprezentance Rašo Nesterović.

Projekt načelno podpira RTV Slovenija.